Etiketler

, , , , , ,

Bir önceki makalemizde elimizdeki Excel tablosunu Liste olarak sharepoint portalımıza aktarmıştık. Şimdi ise bu listedeki tüm kullanıcılara Maaş ücretlerini ayrı ayrı göndereceğiz.

SharePoint Listesi içerisindeki aynı anda yalnızca bir öğe için bir iş akışı başlatılmaktadır. Yüzlerce personelin olduğu bir listede her personel için iş akışı elle çalıştırmak mantıklı bir çözüm olmayacaktır.

Biz bir yardımcı araç ile tüm kullanıcılar için bir seferde tek iş akışını çalıştıracağız. Mail göndermek için gereken iş akışını oluşturduğumuzu var sayıyorum. Öncelikle aşağıdaki linkten yada makelenin sonundaki sayfadan yazılımı indiriyoruz.

http://mkdot.net/blogs/zzl/archive/2009/03/09/start-sharepoint-workflow-programmatically-on-list-items.aspx

Programı mutlaka SharePoint Portal kurulu sunucu üzerinde açmamız gerekmektedir, programı çalıştırıyoruz;
• “Enter URL of the site collection that you want to view ” alanına listemizin bulunduğu site adresini yazıyor ve “View” butonuna basıyoruz, kısa bir süre sonra site bilgileri “Site Collection Viewer alanına” gelecektir.

• Daha sonra “Site Collection Viewer” alanından Listemizin ve iş akışımızın bulunduğu siteyi altındaki Liste öğeleri içerisinde telefon Görüşmesi ve sol taraftaki “Attached workflow on the selected list” altındaki mail isimli iş akışımızı seçiyoruz.

• Bu seçimleri yaptıktan sonra “Start WorkFlow On All Items” butonuna tıkladığımızda iş akışımız tüm personeller için otomatik başlatılacaktır.

• Birkaç dakika sonra iş akışımız tüm personeller için çalışacak ve mail gönderilecektir.
Örnek mail görüntüsü aşağıdadır.

Yeni makelelerde görüşmek üzere…
Katkılarından dolay mesai arkadaşım ve dostum Uğur RENKLİBAY’a teşekkür ederim.

Yeni makaledelerde görüşmek üzere…